Južni Banat   Društvo   Kultura   Pančevo  

KC Pančevo : Izvođenje komedije „Zajedno“ otvara jesenju pozorišnu sezonu u četvrtak

U dvorani Kulturnog centra u Pančeva, u četvrtak, 28. septembar, sa početkom u 19.30 sati, premijerno će biti izvedena komedije „Zajedno“.
KC Pančevo : Izvođenje komedije „Zajedno“ otvara jesenju pozorišnu sezonu  u četvrtak

FOTO: KC Pančevo / promo

Ova komedija će svečano otvoriti jesenju pozorišnu sezonu u Kulturnom centru Pančeva.

Ana Đorđević, rediteljka predstave je povodom premijere izjavila: „Tek kada smo počeli sa probama Aninog komada "Zajedno", kome smo zajedno dale naslov, mogla sam da naslutim ko su likovi koji obeležavaju sedam dana od smrti oca porodice. Glumci i ja smo se od početka složili da je to situacija u kojoj najpre dolaze do izražaja karakteristike mentaliteta i klase kojoj likovi pripadaju. Dakle, baš kao u građanskoj i/ili porodičnoj drami, milje je pojam kojim smo se najviše bavili tokom faze analize“.

Predastava govori o porodici Mihajlović, koju ništa nije tako osakatilo, obezvredilo i naružilo kao njihova sopstvena dinamika i odnosi. Ali, kako to najčešće biva, ništa ih drugo nije spasilo, održalo i ojačalo, do upravo njihovo nepokolebljivo zajedništvo, neodustajanje jednih od drugih i prosta međuzavisnost. Šestoro članova familije pet godina nije selo za isti sto, sve dok ih smrt bližnjeg nije okupila. Uz alkohol i deljenje uspomena, otvaraju se nerazjašnjene teme, prećutana zameranja, sramotne tajne.

Predstava „Zajedno“ nastaje u uspešnoj koprodukciji Kulturnog centra Pančeva, Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, BeoArta iz Beograda i Centar za kulturu Tivat.