Kovačica   Društvo   Južni Banat  

Uzdin: U Rumunskoj kući održane tri izložbe

Sa početkom jesenje sezone, 23. septembra, članovi Umetničkog književnog društva „Tibiskus” organizovali su razne manifestacije.
Uzdin: U Rumunskoj kući održane tri izložbe

FOTO: KUD "Tibiskus" Uzdin

U galeriji "Torna torna fratre" koja se nalazi u okviru Rumunske kuće, otvorena je izložba sezonskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, pod nazivom „Jesenji plodovi“, izložba fotografija autora Džoela Kristijana Dijasa Babuc iz Sjedinjenih Američkih Država i slike slikara Danijela Suse iz Uzdina.

Istovremeno, održana su i takmičenja u pripremi čorbe od pasulja, kao i Festival „Gala rakije”.

- Izložba "Jesenji plodovi" se organizuje po 16. put. U našoj galeriji su izloženi jesenji plodovi i ove godine imamo oko 80 vrsta jesenjih plodova. Kada je u pitanju izložba umetničke fotografije, autor Džoel Kristijan Dijaz Babuc je ovog leta bio u Uzdinu i okvekovečio je oko 30 fotografija, a mi smo to danas izložili. Drugi deo naše manifestacije je posvećen rakiji. Ove godine pristiglo nam je 9 vrsta rakije koju su proizveli uzdinci, a žiri će da odabere najbolju, istakao je predsednik KUD "Tibiskus" iz Uzdina.

Iz ovog udruženja najavljuju da će do kraja godine organizovati i njihovu tradicionalnu manifestaciju "Dani banatskog novinarstva" kao i festival zimskih običaja.