Sport  

Lalović reizabran u IO MOK

Lalović reizabran u IO MOK

FOTO: MOK

Nenad Lalović reizabran je u Pekingu za člana Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Lalović je od 2018. godine član ovog najvišeg tela MOK-a, a kakav ugled u svetu sporta uživa najbolje svedoči podatak da je jedini kandidat koji je jednoglasno reizabran na tu funkciju, odnosno bez ijednog glasa protiv.

Izvršni komitet MOK-a ima 15 članova, a osim predsednika Tomasa Baha, četiri potpredsednika je i još samo 10 članova među kojima je i Lalović.

Lalović je rođen je u Beogradu 1958. godine, u bogatoj karijeri obavljao je funkciju predsednika Rvačkog saveza Srbije, a 2014. izabran je i za predsednika Svetske rvačke federacije.

Član je Upravnih odbora Svetske anti-doping agencije, Asocijacije sportova letnjih olimpijskih igara i Asocijacije svih sportskih asocijacija.

Prvi je Srbin koji je postao član Izvršnog komiteta MOK-a i prvi sportski radnik posle Borislava Stankovića, nekadašnjeg generalnog sekretara FIBA, koji postao clan MOK-a 2015. godine.

Pre Lalovića i Stankovića, članovi MOK-a sa prostora nekadašnje Jugoslavije bili su osnivač Srpskog olimpijskog kluba Svetomir Đukić, zatim Franjo Bučar, Stanko Bloudek, Boris Bakrač i Slobodan Filipović.