Sport   Južni Banat   Najvažnije  

Atletičarka Sanja Marić osvojila srebrnu medalju u trci na 800 metara

Sanja Marić, članica AK „Dinamo“ iz Pančeva osvojila je srebrnu medalju u trci na 800 metara drugog dana Prvenstva Srbije za mlađe juniore održanom u Beogradu.
Atletičarka Sanja Marić osvojila srebrnu medalju u trci na 800 metara

FOTO: Pixabay

Sanja Marić je u sjajnoj trci na 800m osvojila srebrnu medalju sa odličnim rezultatom 2:13,01 što je za malo slabije od njenog ličnog rekorda,istakao je njen trener Ljupčo Cvetkoski.

- Trka je bila izuzetno teška u svakom pogledu, ali je Sanja pokazala zrelost i za malo osvojila zlato. Od nje sam potajno očekivao zlato i mislim da je ovo tek njen početak, kaže Cvetkoski.

Odlična je bila i trka Marije Mrkele na 200m. Ona je trku završila na petom mestu rezultatom 26,18. 

- Marija je u jesen prošle godine imala hiruršku intervenciju koja ju je vezala za krevet 21 dan. Posle toga period oporavka i kasni početak priprema nije nam davalo gotovo nikakvu šansu za zimski deo sezone, a ova je došla na domak svojih najboljih trka, rekao je Cvetkoski.

Štafeta 4x400m osvojila je najgore mesto u sportu a to je četvrto mesto. Trčale su devojke pošteno, ali ovog puta su ostale bez odličja. Sastav štafete: Dunja Atanacković, Sanja Marić, Tijana Nikolić i Marija Mrkela. Imate moje obećanje da će ova štafeta u letnjem delu sezone osvojiti medalju, zaključio je trener Ljupčo Cvetkoski.