Ekologija   Južni Banat   Vršac   Najvažnije  

Vršac kao primer ekoloških gradova Srbije

Grad Vršac predstavio je na svom zvaničnom profilu na društvenim mrežama jedan od najvažnijih projekata za zaštitu životne sredine, koji Vršac postavlja visoko na lestvici među ekološkim gradovima. Naročito što su Vrščani pre rekonstrukcije prečistača, nedavno izgradili i najsavremeniju fabriku pijaće vode. 
Vršac kao primer ekoloških gradova Srbije

FOTO: Grad Vršac

Radovi na rekonstrukciji Postrojenja za preradu otpadnih voda u Vršcu privode se kraju, a već sada se može reći da je Vršac jedan od najboljih ekoloških primera u Srbiji. Ovom rekonstrukcijom vrednom oko pet miliona evra, prečistač iz 80ih godina prošlog veka postaje jedan od najmodernijih u zemlji, ali i ispunjava se ekološke standarde zemalja Evropske unije.
Svakako vredno pomena je i to da je investicija na rekonstrukciji prečistača, vredna pet miliona evra, finansirana je sopstvenim sredstvima Javno – komunalnog preduzeća „Drugi oktobar" i Grada Vršca.
Rekonstrukcijom prečistača otpadnih voda, a uz postojeću Fabriku za preradu pijaće vode, Vršac je postao jedan od najuspešnijih gradova u ovoj oblasti brige o zaštiti životne sredine.
Pogledajte ovo inpozantno ekološko postrojenje https://www.instagram.com/reel/CaMt66XgNeu/?utm_medium=copy_link