Južni Banat   Društvo   Pančevo   Kultura   Najvažnije  

Promocija knjige "Apsint sa Loterkom" 30. novembra u Gradskoj biblioteci Pančevo

U prostorijama čitaonice Gradske biblioteke Pančevo, biće upriličena promocija knjige pod nazivom "Apsint sa Loterkom" Sanje Domazet. Promocija je zakazana za 19 časova u cetvrtak 30. novembra.
Promocija knjige "Apsint sa Loterkom" 30. novembra u Gradskoj biblioteci Pančevo

FOTO: Gradska biblioteka Pančevo

Osim autora, na promociji će biti i urednica izdanja Gordana Milosavljević. 

O autoru: 

Knjiga Sanje Domazet Na kafi kod Šekspira, koja je nagrađena priznanjem „Ljubomir P. Nenadović“ za najbolju putopisnu knjigu na srpskom jeziku objavljenu 2022 i čija su dva izdanja rasprodata, dobila je svoj nastavak 2023. – Apsint sa Lotrekom. U svojim knjigama Sanje Domazet priča o magičnim kućama gde su se rađali, bivali, umirali oni koji su menjali istoriju postojanja na zemlji, o domovima u kojima su živeli Šekspir, Rembrant, Betoven, Mocart, Hundertvaser, Tutankamon, Van Gog, Mone, Diras, Jursenar, Romen Gari, Milena Barili, Andrić, Dučić, Ljuba Popović…

O delu: 

U knjizi Apsint sa Lotrekom pohranjeni su snažni, blistavi, uzbudljivi portreti domova u kojima su živote nalik na muziku punu prekoračenja živeli Kafka, Dali, Beket, Hemingvej, Lotrek, Renoar, Mileva Marić… Knjiga Apsint sa Lotrekom nastavak je knjige putopisa Na kafi kod Šekspira Sanje Domazet, Novi putopisni eseji nas vode kroz domove slavnih umetnika i neobičnih ljudi: Save Šumanovića, Fride Kalo, Baskijata, Celana, kroz Hemingvejevu kuću na Kubi, Dalijevu kuću-muzej, Markesovo prolazno boravište, Lotrekove neprihvaćene domove; tu su i kuće Pegi Gugenhajm, Enija Marikonea, Nabokova… Pohodeći njihove odaje, autorka otkriva duhovnu vezu između prostora, predmeta i genijalnih ljudi.