Sport   Najvažnije  

Streljačka družina "Pančevo" 1813 zlatna u miks parovima

Streljačka družina "Pančevo" 1813 zlatna u miks parovima

FOTO: SD Pančevo 1813

Deveti međunarodni turnir za mlađe kategorije u Smederevu, u kome su dva takmičenja spojena u jedno – „Valter omladinski kup“ i Velika nagrada Smedereva, ove godine okupio je 295 strelaca iz 12 zemalja.
Turnir je počeo nadmetanjima mešovitih parova u okviru „Valter omladinskog kupa“, a srpski miksevi su osvojili dve medalje.
Ekipa SD Pančevo 1813, u kojoj su gađali sestra i brat, Iva i Aleksa Rakonjac, je osvojio zlato u takmičenju miks parova vazdušnom puškom. Pančevci su bili daleko najprecizniji u kvalifikacijama, a u finalu su sa 17:7 u poenima savladali tandem u kome su gađali Elif Berin (Turska) i Bekir Ćato (BiH). Iva i Aleksa su odbranili zlato osvojeno prošle godine.
Treće mesto pripalo je sastavu gornomilanovačke streljačke družine „Dragan Jevtić Škepo“ (Anđelija Stevanović/Stefan Agović). Ovaj par, koji je bio bronzani i 2022. godine, je u duelu za treće mesto nadmašio Smederevo (Natalija Jovanović/Andrija Živković).
U takmičenju miks parova pištoljem zlato je otišlo u ruke mađarskih strelaca Sare Fabijan i Matea Redečija. Od srpskih predstavnika najbliži odličju bili su Nađa Martinović (Partizan) i Marko Ninković (Pančevo), koji su zauzeli četvrto mesto.