Južni Banat   Kovin   Društvo   Najvažnije  

Na objektu SBPB ,,Kovin“ u toku rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije

Na objektu Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti ,,Kovin“ u toku je rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije Odeljenja za intenzivni tretman psihotičnih poremećaja – žensko 2. Sredstva u visini od 13.440.180 dinara obezbedila je Vlada AP Vojvodine, u cilju omogućavanja nesmetanog funkcionisanja ustanove i podizanja kvaliteta zdravstvene zaštite.
Na objektu SBPB ,,Kovin“ u toku rekonstrukcija dotrajale krovne konstrukcije

FOTO: SBPB Kovin

Dugogodišnje zanemarivanje problema prouzrokovalo je veliko oštećenje zgrade u kojoj je, pored pomenutog Odeljenja, smeštena i Bioskopska sala, osnovana pre 99 godina, a gde je pre 89 godina prikazan prvi film ne samo u bolnici već i u gradu Kovinu. Filmovi nisu prikazivani samo za pacijente, već i za osoblje i građanstvo.

Danas je Bioskopska sala mesto gde pacijenti uživaju u različitim kulturnim sadržajima i programima (filmovi, priredbe, radionice, sekcije). U sali se organizuje i kontinuirana medicinska edukacija za zaposlene.

- Predmetni radovi će doprineti tome da Specijalna bolnica ,,Kovin” postane savremenije, bolje opremljeno, sigurnije i lepše mesto za lečenje, rehabilitaciju i oporavak pacijenata. Zahvaljujem Vladi AP Vojvodine i Pokrajinskom sekretarijatu za zdravstvo na stalnoj podršci i kontinuiranom ulaganju u našu bolnicu, istakla je v. d. direktora SBPB ,,Kovin“ dr Jovanka Petrović, specijalista psihijatrije.