Kultura   Vršac   Najvažnije  

Revija japanskog filma otvorena u Kulturnom centru Vršac

Revija japanskog filma, koja se realizuje u saradnji sa Ambasadom Japana, a posredstvom Udruženja japansko-srpskog prijateljstva „Hanami“ iz Vršca, svečano je otvorena 22. februara u prepunoj sali bioskopa Kulturnog Centra Vršac.
Revija japanskog filma otvorena u Kulturnom centru Vršac

FOTO: Piqsels

Prisutne je na otvaranju pozdravila Adrijana Barši, predsednica udruženja, koja je tom prilikom pročitala pismo Njegove ekselencije ambasadora Japana u Srbiji gospodina Kacumata Takahikoa.

Ambasador je u pismu izrazio svoje iskreno zadovoljstvo zbog održavanja Revije japanskog filma u Kulturnom centru Vršac u godini u kojoj se proslavlja 140 godina prijateljstva Japana i Srbije.

Prisutnima se obratio i direktor Kulturnog centra Davor Stojković koji se u svojoj pozdravnoj reči osvrnuo na plodnu dugogodišnju saradnju sa udruženjem „Hanami“ koje daje neprocenjiv doprinos saradnji Kulturnog centra i Ambasade Japana.

Revija japanskog filma započeta je projekcijom filma „I tvoja ptica može da zapeva“. U okviru revije biće prikazana još tri filma: „Drugi svet“, „More preživljavanja“ i „Kažu da ništa ne ostaje isto“. Projekcije fimova počinju u 18h, a ulaz je besplatan.