Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo  

Najuspešnijim privrednicima Južnog Banata uručene nagrade

Najuspešnijim privrednicima Južnog Banata uručene nagrade

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

U skladu sa planiranim aktivnostima PKS – RPK Pančevo, održala je šestu sednicu Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga.

Direktor privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga Marko Ćulibrk, sumirao je rezultate postignute u ovoj godini.

– Pa iako je u periodu pandemije bilo dosta poteškoća, uz pomoć privredne komore i Vlade, ali pre svega privrednika uspeli smo da izađemo na neki način stabilno. Nažalost naišao je ratni sukob na istoku Evrope, sada i novi sukobi na Bliskom Istoku, još neka nova žarišta, ali mislim da smo mi kao Republika Srbija u dobro makroekonomskom stanju, sačuvali smo neke povoljne parametre. Ono što je bitno je da je inflacija počela da pada, i mislim da će biti ispod 8 posto ove godine, a za sledeću godinu očekujemo da to bude nekih projektovanih 5 posto, tako da padaju i kamatne stope i nadamo se da ćemo ući u neki možda i novi investicioni ciklus. Privrednici veoma dobro prihvataju nove ideje, bore se za tržišta, dolaze neki novi proizvođači, kupci, tako da mi kao Komora pokušavamo da budemo servis privrednika i da aktivno igramo svi kako bi ostvarili što veći proizvod, i izvoz pogotovo, naveo je Ćulibrk.

U svečanom delu sednice dodeljena su priznanja za 2023. godinu najuspešnijim privrednim društvima i pojedincima u našem regionu u oblasti industrije, poljoprivrede i prehrambene proizvodnje. Nagradu za najboljeg regionalnog privrednika je dobio Mladen Ković, direktor DOO Lokve i osnivač i zastupnik AD „Gaspetrol“ i AD „Panonija“ Pančevo.

  – Inače imamo negde oko 250 zaposlenih. Nikada nisu plate kasnile, i sve je u redu. Kad možemo pomažemo, sponzorstva, sport, zdravstvo, socijala, i kako ko nekad zahteva. Inače što se tiče ove nagrade, pravo da vam kažem nisam očekivao. Neko je ipak gledao to i procenio da bi nagrada mogla meni da pripadne. Inače ne mogu da kažem da to samo pripada meni, i nije ni u redu, mislim da je tu najviše trpela moja porodica koja je uspela da me podrži u svemu tome, a i svi ljudi koji su u sastavu naših preduzeća, koji su maksimalno korektni i koji su doprineli da ova nagrada završi kod nas.

Na sednici Regionalne privredne komore Južnobanatskog upravnog okruga osim najboljeg privrednika, nagrade su dobile i firme koje su dale poseban doprinos razvoju privrede regiona, kao što su „Delta Danube“ iz Kovina, „Roloplast“ iz Kovačice i „Poco Loco“ iz Pančeva.