Ekonomija  

Srpska asocijacija menadžera: U 2021. očuvana većina biznisa i radnih mesta

Većina članova Srpske asocijacija menadžera (SAM) uspela je da u izazovnoj 2021. godini sačuva svoje zaposlene i svoje biznise, rečeno je na godišnjoj Skupštini SAM-a.
Srpska asocijacija menadžera: U 2021. očuvana većina biznisa i radnih mesta

FOTO: Piqsels

– Nadamo se da će se oni koji dolaze iz industrija koje su najviše pogođene pandemijom povratiti u punim kapacitetima ove godine. Pandemija je donela brojne promene, ispratili smo prodaje kompanija, svedočili udruživanjima preduzetnika i tranzicijama mnogih iz korporacijskih u preduzetničke vode – rekao je predsednik SAM-a Dragoljub Damljanović.

Najavio je da će to udruženje koje okuplja 440 članova u 2022. nastaviti sa posvećenim radom, razvojem, uz odgovornost prema široj zajednici i mladima.

Izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović istakla je da stvaranje lidera 21. veka misija kojoj su vrlo posvećeni.

– Želimo da promovišemo i ostvarivanje dobrih poslovnih rezultata, ali uz odgovorno ponašanje – rad na sopstvenom razvoju uz podršku drugima, unapređenje okruženja u kome danas živimo i poslujemo, ali i očuvanje i poslovnog i životnog okruženja za generacije koje dolaze – istakla je ona.

SAM je prošle godine pokrenuo SAM Akademiju, edukativni program za menadžere, koji će i ove godine biti nastavljen, s ciljem dodatnog jačanja veština i znanja menadžera.