Sport  

Odbojkašice Srbije ovogodišnju Ligu nacija igraće u Ankari, Braziliji I Kalgariju

Odbojkašice Srbije ovogodišnju Ligu nacija igraće u Ankari, Braziliji I Kalgariju

FOTO: OSS

 

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije igraće u ovogodišnjoj Ligi nacija u Ankari, Braziliji i Kalgariju, saopštio je Odbojkaški savez Srbije.

Aktuelni svetski prvak i vicešampion Evrope će tokom prve sedmice takmičenja, od 31. maja do 5. juna, u Ankari igrati protiv Belgije, Tajlanda, Rusije i Holandije.

U Ankari će igrati i Turska, Italija i Kina. Druga nedelja na programu je od 14. do 19. juna, a Srbija će u Braziliji igrati protiv Italije, Južne Koreje, Turske i Brazila. U Braziliji će igrati i Nemačka, Dominikanska Republika i Holandija.

Srpski tim će u sklopu treće sedmice, od 28. juna do 3. jula igrati u Kalgariju protiv Nemačke, SAD, Kanade i Japana. U Kalgariju će još igrati Holandija, Belgija i Turska.

Na Finalnom turniru, od 13. do 17. jula, igraće osam reprezentacija, od četvrtfinala. Organizator će biti naknadno poznat.

Novim formatom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku nedelju formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje traje od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice..