Sport  

Košarkaši Srbije dočekuju sutra selekciju Slovačke, selektor Pešić optimista

Košarkaši Srbije dočekuju sutra selekciju Slovačke, selektor Pešić optimista

FOTO: Košarkaški savez Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije sutra nastavlja borbu u okviru prve runde kvalifikacija za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. U trećem kolu grupe A, Orlovi će u hali „Aleksandar Nikolić“ dočekati reprezentaciju Slovačke (20,30).

U prva dva kola, tim Srbije je zabeležio pobedu protiv Letonije u Beogradu i poraz na gostovanju u Belgiji, dok je Slovačka zabeležila dva poraza.

- Imaćemo jednu veoma zahtevnu utakmicu protiv veoma iskusnog tima koji je to pokazao ne samo sada, nego i u ranijim utakmicama. Mi njih pratimo zato što smo znali da ćemo igrati protiv njih. Oni su i tokom leta imali tu rundu predkvalifikacija, a odigrali su i sjajnu utakmicu protiv Letonije, gde su praktično u poslednjim trenucima izgubili. Najveća prednost koju poseduju u odnosu na nas je uigranost i veliko iskustvo. Kod nas se situacija poprilično promenila. Od 24 kandidata koje smo zvali, sveli smo se na 11 igrača koji su danas spremni da igraju. Nekoliko igrača je još sa nama, koji su povređeni ili bolesni, ali se nadamo da će se jedan ili dvojica oporaviti i da niko od ovih 11 neće biti povređen ili bolestan. Ta situacija će od nas zahtevati jedan dodatni angažman, u šta uopšte i ne sumnjam. Moraćemo da damo maksimum od samog početka. Ono što smo mogli u ovom kratkom periodu da uradimo, uradili smo. Momci su bili koncentrisani i motivisani. Mislimo pozitivno, bili bi zahvalni da dođe publika da nas podrži i da nam da neophodan vetar u leđa, s obzirom da se ne nalazimo u nekom sjajnom momentu – rekao je Svetislav Pešić, selektor reprezentacije Srbije. 

Posle utakmice, tim Srbije će u nedelju otputovati u Slovačku, gde će u ponedeljak 28. februara od 18 časova igrati novu utakmicu protiv sutrašnjeg rivala.