Južni Banat   Plandište   Društvo   Najvažnije  

Velika Greda: Održana radionica sa učenicima na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju

Osnovna škola Jovan Sterija Popović iz Velike Grede, u saradnji sa vatrogasno spasilačkom jedinicom Plandište i predstavnicima PU Plandište, organizovali su radionicu sa učenicima ove škole na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju i u vanrednim situacijama.
Velika Greda: Održana radionica sa učenicima na temu bezbednog ponašanja u saobraćaju

FOTO: Prinscreen/Facebook/OŠ "Jovan Sterija Popović" Velika Greda

U okviru realizacije projekta “Zajedno i bezbedno kroz detinjstvo” gosti predavači organizovali su edukativnu nastavu za učenike OŠ "Jovan Sterija Popović" iz Velike Grede i izdvojenog odeljenja iz Miletićeva. Osnovni cilj ovog projekta je upoznavanje i obaveznost poštovanja osnovnih pravila u saobraćaju, ponašanja u slučaju nesrećnih okolnosti izazvanih vanrednim situacijama, sprečavanje vršnjačkog nasilja u stvarnom i virtuelnom okruženju i pružanja pomoći drugarima u nevolji.

Vrlo interesantna i poučna interaktivna nastava realizovana je putem prezentacija pod sloganom “Moj drug saobraćajac i ja učimo azbuku bezbednosti” i “Ne plašim se da krenem na put jer oprez mi je najbolji drug”. Saradnja osnovnih škola, sektora za vanredne situacije, policijske uprave, vatrogasno spasilačkih jedinica je polazna osnova za razvoj i unapređenje bezbednosti saobraćaja kod dece i ponašanja dece u vanrednim situacijama.

Nakon edukativnog predavanja učenici osmog razreda imali su priliku da prisustvuju prezentaciji srednje škole “Jakov Nenadović” iz Sremske Kamenice.