Sport   Bela Crkva  

U Beloj Crkvi proglašeni najbolji sportisti 2021. godine

Svečanost povodom proglašenja i dodele nagrada najuspešnijim sportistima 2021. godine održana je u velikoj sali opštinske uprave, u organizaciji Sportskog saveza Bela Crkva, a pod pokroviteljstvom lokalne samouprave opštine Bela Crkva.
U Beloj Crkvi proglašeni najbolji sportisti 2021. godine

FOTO: Opština Bela Crkva

Prisutne sportiste, sportske radnike i prijatelje sporta, pozdravila je predsednica opštine Bela Crkva Violeta Simić.

- Naša opština sa ponosom može da istakne vaše rezultate. Prošle godine ste naš grad predstavili na najbolji mogući način, ne samo na državnom već i na svetskom nivou. Sportski klubovi i svi sportisti su se zaista potrudili da dobijemo dobitnika i svetske medalje, pored mnogobrojnih državnih medalja u puno sportskih disciplina, što je značajno za naš mali grad. Želimo da u ovoj godini i godinama koje slede nastavite ovim tempom, da budete što bolji, mi smo za vas uvek tu da vas podržimo, prepoznamo vaš rad i da ovo bude jedna motivacija za sve sportiste da postižu što bolje rezultate i da sa ponosom kažu da su iz Bele Crkve – rekla je Simić.

Najviše je nagrađenih u kategoriji sportskih nada, a priznanja je dodelio Darko Ostojić, član Upravnog odbora Sportskog saveza Bela Crkva.

Priznanja su dobili: Tara Živić – Karate klub “CBS”, Tara Marković – Jedriličarski klub “Panonija 1975”, Lenka Žižić – Aero klub “Živica Mitrović”, Andrea Marković – Jedriličarski klub “Panonija 1975”, Pal Magdalena – Karate klub “CBS”, Dunja Čemerlić – Jedriličarski klub “Panonija 1975” , Dušan Stamenković – Vaterpolo klub “Jezero”, Milan Jovanović – Fudbalski klub “Invictus 2020”, Mihajlo Popović – Vaterpolo klub “Jezero”, Mateja Gavrilović – Fudbalski klub “Invictus 2020”, Dušan Šajić – Vaterpolo klub “Jezero”, Viktor Kovačević – Jedriličarski klub “Panonija 1975”, Milan Milutinović – Fudbalski klub “Invictus 2020”.

Marko Lazarević, član Opštinskog veća za sport i omladinu, dodelio je priznanja u pionirskoj, juniorskoj i kadetskoj selekciji.

Najbolja pionirka je Sofija Perišić – Planinarsko društvo “Karpati”, a najbolji junior Mihajlo Rašković – Planinarsko društvo “Karpati”. Najbolja pionirska ekipa među devojčicama je Karate klub “CBS”, a među dečacima pionirska ekipa Fudbalskog kluba “Invictus 2020”.

Najbolje kadetkinje u 2021. godini su Eva Sedljak i Kalina Hubart – Vaterpolo klub “Jezero”, a najbolji kadet Aleksandar Kostić – karate klub “CBS”. Najbolja muška kadetska ekipa u 2021. godini je Fudbalski klub “Invictus 2020”.

Najbolja juniorka u 2021. godini je Varvara Veljković – Šah klub “Bela Crkva”, najbolji junior Miloš Obradović – Šah klub “Bela Crkva”. Najbolja muška juniorska ekipa u 2021. godini je Jedriličarski klub “Panonija 1975”.

Predsednica opštine Violeta Simić dodelila je specijalnu nagradu za postignute rezultate u 2021. godini Neveni Jovanović, kapetanu prve klase, pripadnici Odreda vojne policije specijalne namene „Kobre“, jedinoj ženi oficiru u specijalnim jedinicama, pobednici 34. Beogradskog maratona.

Specijalnu nagradu dobio je Sava Vasiljevski – Powerlifting klub “Hulk”, koji je na prvenstvu Vojvodine u Bačkoj Palanci osvojio 1. mesto, prvenstvu Srbije u Zaječaru 1. mesto, prvenstvu Evrope u Češkoj 1. mesto i na Svetskom prvenstvu u Švedskoj 1. mesto.

Jubilarnu nagradu za 90 godina postojanja dobio je Šah klub „Bela Crkva“.

Najbolji trener u 2021. godini je Dragan Perašević – Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva”, koji je bio selektor reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u ronjenju na dah održanom 2021. godine u Beogradu.

Sportski radnik u 2021. godini je Slobodan Savatović – Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva”. Poslednjih 20 godina obavljao je važne funkcije u Savezu podvodnih aktivnosti Vojvodine, Sportskom savezu Bele Crkve, Opštinskom veću Bela Crkva, kao član veća zadužen za sport.

Nagrada za životno delo pripala je Živanu Ištvaniću. Sportsku karijeru kao višestrani sportista započeo je u osnovnoj školi “Živa Jovanović“ u Beloj Crkvi. Nastupao je sa rođenim bratom za školsku reprezentaciju u atletici, rukometu i fudbalu. 1970. godine Ištvanić se preorjentisao na košarku dolaskom u Belocrkvansku gimnaziju, kada je iste godine postao član KK “Partizan” iz Bele Crkve. U tri navrata bio je trener ženske ekipe i muške ekipe, a bio je trener i muške ekipe KK ”Bela Crkva”. U međuvremenu je pohađao i trenersku školu u Zrenjaninu i Novom Sadu, gde je pri Zavodu za fizičku kulturu Vojvodine u Novom Sadu 1980. godine stekao zvanje trenera 1. razreda. 1984 godine Živan je dobio Zahvalnicu za unapređenje košarkaškog sporta u Beloj Crkvi. 1989. godine učestvovao je na naučnom skupu jugoslovenskih istoričara sporta sa referatom iz istorije Belocrkvanskog sporta između dva svetska rata.

Najbolja seniorka za 2021 godine Ana Sekulović – Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva”, a najbolji senior je Dejan Žak – Aero klub “Živica Mitrović”.

Najbolja ženska seniorska ekipa u 2021. godini je Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva”, a najbolja seniorska ekipa u muškoj konkurenciji je Klub za podvodne aktivnosti “Bela Crkva”.