Južni Banat   Vršac   Društvo   Najvažnije  

Grad Vršac darovao prvorođenu bebu

Prvorođenu bebu u Vršcu, u 2024. godini, dečaka Leona i majku Suzanu Tuzluk su u ime Grada Vršca posetili članovi Gradskog veća Maja Ristić Lažetić i Trajan Kačina.
Grad Vršac darovao prvorođenu bebu

FOTO: Grad Vršac

To prilikom su, tradicionalno, uručili ček u iznosu od 100.000 dinara, u skladu sa Odlukom o pravima na finansijsku podršku porodici sa decom na teritoriji Grada Vršca.

Pored novčanog poklona, prva beba dobila je i zlatni dukat, kao i pakete sa kozmetikom i igračkama.

“Grad je, tradicionalno, izdvojio značajna sredstva za pomoć i podršku, ali i uveo novinu i doneo odluku da prvorođena beba 2024. godine dobije ček u iznosu od 100.000 dinara, što je za 50.000 dinara više nego prošle godine. Sa ciljem unapređenja zaštite i brige o porodici i podrške roditeljstvu Skupština Grada Vršca usvojila je, još u decembru 2022. godine, Odluke o pravu na roditeljski dodatak za prvo, drugo i treće dete, a samim tim se ostvario viši stepen zaštite porodice u vidu novčane pomoći u iznosu od po 30.000 dinara. Grad Vršac kontinuirano radi na proširenju i unapređenju postojećih mera pronatalitetne politike, podrške i brige o porodici sa decom od rođenja, pa sve dok se ne iškoluju”, istakla je Ristić Lažetić.