Srbija   Društvo  

Ministar Vulin u Dubaiju sa direktorom policije Dubaija Abdulahom Kalifom Al Marijem o unapređenju saradnje

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji se nalazi u zvaničnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Aleksandar Vulin razgovarao je danas u Dubaiju sa direktorom policije Dubaija Abdulahom Kalifom Al Marijem o unapređenju policijske saradnje, posebno kroz razmenu iskustava u oblasti razvoja i upotrebe savremenih tehnologija u borbi protiv kriminala, u čijoj je upotrebi policija Dubaija lider.
Ministar Vulin u Dubaiju sa direktorom policije Dubaija Abdulahom Kalifom Al Marijem o unapređenju saradnje

FOTO: printscreen/MUP

„Razvoj tehnologija doneo je velike dobrobiti čovečanstvu, ali i rizike i opasnosti, jer kriminalci naveliko koriste savremene tehnologije kao sredstvo za izvršenje krivičnih dela i njihovo prikrivanje. Da bismo bili uspešni, moramo uvek biti korak ispred njih, razvijati se i unapređivati svoja znanja i kapacitete“, rekao je ministar Vulin.

Srpski ministar policije, u razgovoru sa direktorom Al Marijem, istakao je da je Srbija impresionirana napretkom i inovacijama koje policija Dubaija koristi u svom radu, posebno kada je reč o „Pametnim policijskim stanicama“.

Ministar Vulin je rekao da je impresioniran time što je Dubai jedno od najsigurnijih i najbezbednijih mesta na svetu i pored velikog broja turista koji svakodnevno prođu kroz grad.

Direktoru policije Abdulahu Kalifu Al Mariju čestitao je na uspešnom obezbeđivanju sajma „EXPO 2020“, koji zahvalјujući profesionalnosti, iskustvu i primeni modernih tehnologija u radu policije Dubaija, prolazi u najbolјem redu.

Delegaciji MUP-a Srbije, koja je obišla sedište policije Dubai, prezentovan je rad kriminalističke policije i lјudskih resursa kroz obuke i obrazovanje njihovih pripadnika.

Tokom posete policiji Dubaija ministar Vulin obišao je i Direktorat kriminalističke policije i „Pametnu policijsku stanicu“ na "EXPO 2020", novi inovativni koncept policijske stanice čiji se princip funkcionisanja zasniva na minimalnom prisustvu policijskih službenika i politici nula papira.

Izvor: mup.gov.rs