Južni Banat   Plandište   Društvo   Najvažnije  

Plandište: Učenici OŠ "Dositej Obradović" ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima

Plandište: Učenici OŠ "Dositej Obradović" ostvarili zapažene rezultate na takmičenjima

FOTO: Opština Plandište

Učenici Osnovne škole “Dositej Obradović” iz Plandišta ostvarili su odlične rezultate na okružnom takmičenju iz engleskog jezika, koje je proteklog vikenda održano u Pančevu.

Odličnim rezultatima učenice sedmog i osmog razreda OŠ Dositej Obradović Plandište, Anastasija Živan, Nina Gilezan, Lila Moric i Anastasija Lukić, izborile su učešće i plasirale se na republičko takmičenje iz engleskog jezika.

U izuzetno jakoj konkurenciji, od 54 učenika sedmog razreda, Anastasija Živan osvojila je treće mesto, dok je u konkurenciji 105 učenika osmog razreda Lila Moric zauzela drugo mesto, a Nina Gilezan i Anastasija Lukić treće mesto.

Činjenica da je čak četri učenice iz Plandišta izborilo plasman na republičko takmičenje, dovoljno govori o kvalitetu i radu na časovima engleskog jezika pod mentorstvom profesorke Žane Kiprovski Milošević.

Ostvareni uspeh na okružnom takmičenju, plasman na republičko takmičenje, treba da služi na ponos svima u Plandištu, ali i dodatni podstrek za učenike da ulože još više truda i rada i time ispišu nove stranice u istorijatu OŠ “Dositej Obradović” iz Plandišta.

Odličan uspeh ostvario je i Mihajlo Tadić, koji je svojim visokim plasmanom izborio učešće na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika. Sa velikim uspehom Mihajlo Tadić je učestovao i na takmičenju iz geografije na kom je u jakoj konkureciji zauzeo visoko treće mesto.