Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Kovin   Kultura   Najvažnije  

Pesničko veče u Bavaništu 20. marta

Pesničko veče u Bavaništu 20. marta

FOTO: Pixabay

Ogranak kovinske biblioteke „Teofilo Dimić“ Bavanište u saradnji sa književnim klubom „Prota Vasa Živković“ Pančevo organizovaće pesničko veče u sali MZ u Bavaništu.

Uoči Svetskog dana poezije 20.marta sa početkom od 18 sati, predstaviće se 5 pesnikinja iz pomenutog kluba.

Književni Klub Prota Vasa Živković iz Pančeva postoji nepunih deset godina. Geslo i težnja kluba je da se ljubav prema pisanoj reči neprestano širi i poboljšava na radost svih članova i poštovalaca kluba.

Učesnice: Milica Odžin Aranđelović je idejni tvorac i osnivač KK „Prota Vasa Živković“. Do početka februara 2024. godine bila je i predsednica istog, svoje mesto je ustupila da se još neko iskaže u fnkciji, a sa željom da Prota Vasa raste i napreduje i nadalje.

Biljana Trajković Vidović, rođena je u Bavaništu gde je završila i osnovnu školu. Zahvaljujući nastavniku Draganu Živkoviću kao osnovac stekla više nagrada iz oblasti književnosti. Danas potpredsednica KK Prota Vasa Živković, po struci ekonomista.

Branka Petrov, pesnikinja i član KK „Prota Vasa Živković“, po struci ekonomista. Priprema se da objavi svoju prvu knjigu ove godine. Piše ljubavnu poeziju, poeziju posvećenu sećanju na detinjstvo, na roditelje, o godišnjim dobima, o ljudima koje je kroz život upoznala pa i dečiju pesmu ponekad.

Galina Lazić Vuksanović, živi u Pančevu, do sada objavila devet naslova, uža specijalnost su joj aforizmi i satira, ali bavi se i dečjim, socijalnim i ljubavnim pesmama. Član je Udruženja „Prota Vasa Živković“ iz Pančeva, kao i „Rade i prijatelji“ iz Beograda. Uvek ističe da još uvek čuva člansku kartu Književne Zajednice Jugoslavije.

Ofelija Fara, rođena je u Pančevu, po struci ekonomista, pesnikinja i član KK „Prota Vasa Živković“. Izdala je knjigu poezije „Sloboda i Bura“ . U pripremi su još tri zbirke pesama.