Južni Banat   Plandište   Društvo   Najvažnije  

Recitatori iz Plandišta se intenzivno pripremaju za nastup na Zonskoj smotri

Nakon uspešno završene Opštinske smotre recitatora u Plandištu, najuspešniji recitatori se intenzivno pripremaju za nastup na Zonskoj smotri koja će se održati 25. marta u Kovinu.
Recitatori iz Plandišta se intenzivno pripremaju za nastup na Zonskoj smotri

FOTO: Opština Plandište

Na Opštinskom takmičenju je ove godine ukupno učestovalo 33 učenika, 19 učenika nižih razreda (1-4.) i 14 učenika viših razreda (5-8.), iz sve tri osnovne škole sa teritorije opštine Plandište.

Po odluci žirija koji je radio u sastavu, Slavica Ćalić, nastavnica srpskog jezika i književnosti, Željko Cesnak, pesnik i Biljana Junačkov, direktorica Narodne bilioteke Plandište, najbolji na ovoj Smotri su bili: Iva Olivo, 4. razred, OŠ „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda, Mila Radeka, 4. razred, OŠ „Dositej Obradović“ Plandište, NađaRosić, 4. razred, OŠ „Dositej Obradović“, Ana Stefanović, 5. razred, OŠ „Dositej Obradović“, Una Hrutka, 5. razred, OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Hajdučica, Miodrag Spremo, 8. razred, OŠ „Jovan Sterija Popović“, Mihajlo Tadić, 8. razred, OŠ „Dositej Obradović“ i Aleksandar Stefanovski, 8. razred, OŠ „Jovan Sterija Popović“ Velika Greda. Sve takmičare pripremali su njihovi učitelji i profesori srpskog jezika.

Ovi recitatori će se 25. marta takmičiti na Zonskoj smotri u Kovinu za plasman na Pokrajinsku smotru koja se tradicionalno, svake godine održava u Sečnju.

Završna smotra, odnosno Republičko takmičenje recitatora se održava u Kraljevu. Na ovoj prestiožnoj smotri recitaora opština Plandište je 2003. i 2004. godine imala svog predstavnika, oba puta to je bio Darie Oprea iz Barica koji je recitovao na rumunskom jeziku.

Njegov profesor mentor je bio Jon Agadišan.