Kultura   Najvažnije  

Međunarodno gitarsko takmičenje održano u Pančevu

Muzička škola “Jovan Bandur” Pančevo prvi put je organizovala Pančevačko međunarodno gitarsko takmičenje. Učesnici ovog takmičenja bili su đaci gitare iz Beograda, Paraćina, Bečeja, Šapca i Pančeva.
Međunarodno gitarsko takmičenje  održano u Pančevu

FOTO: MŠ "Jovan Bandur"

Takmičari su bili podeljeni u više kategorija. Takmičare je ocenjivao tročlani žiri u sastavu: Aleksandar Hadži-Đorđević, koji je bio i predsednik žirija, kao i profesori Relja Turudić i Nenad Petrović.

Grad Pančevo podržao je ovo takmičenje. Članica Gradskog veća za obrazovanje mr Tatjana Božić, rekla je na otvaranju takmičenja da joj je čast što je ovakvo jedno takmičenje organizovano baš u Pančevu.

“Naše škole su iznedrile mnoge uspešne ljude, što se može postići samo požrtvovanim radom, ulaganjem u škole i ulaganjem u obrazovanje, što mi kao Grad, zajedno sa direktorima škola, nastavnicima, roditeljima i činimo”, izjavila je mr Tatjana Božić.

Ovo je prvo takmičenje koje je Muzička škola “Jovan Bandur” organizovala u ovoj godini. Već narednog meseca biće održani i Internacionalno takmičenje za solo pevače i kamerne sastave “Mita Topalović”, kao i Međunarodno takmičenje za tamburu i mandolinu “Maksa Popov”.

Zbog i dalje aktuelne pandemije korona virusa, nisu se odazvali muzičari iz inostranstva, već samo iz Srbije, a na takmičenju ih je bilo 35.