Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Hronika   Najvažnije  

VJT Pančevo: Dva muškarca iz Sefkerina optuženi zbog droge

VJT Pančevo: Dva muškarca iz Sefkerina optuženi zbog droge

FOTO: Pixabay

Više javno tužilaštvo u Pančevu je 2. aprila Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenih D.I. (rođen 1987. godine) i S.S. (rođen 1996. godine), obojica iz Sefkerina.

Optužnica je podignuta zbog postojanja sumnje da su od 11.6.2022. do 13.6.2022. godine u Sefkerinu neovlašćeno radi prodaje prenosili odnosno držali opojnu drogu marihuanu u ukupnoj količini od kilogram i 515 grama neto mase, koja se nalazila u dva paketa.

Okrivljeni D.I. se tereti da je po dogovoru i uz navođenje okrivljenog S.S. navedenu opojnu drogu preuzeo od nepoznatog lica kod autobuske stanice na Zrenjaninskom putu, kod skretanja za Besni Fok, na potezu „Vrba“, te da ju je preneo putničkim vozilom do atara Sefkerina, na potezu „Velika utrina“, i ostavio pored betonskog mosta, do kanala za navodnjavanje, gde ju je S.S. držao, obojica sa namerom da se opojna droga proda kupcima na području opštine Opovo i grada Pančeva.

Okrivljenima se stavlja na teret da su kao saizvršioci izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je propisana kazna zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.