Ekonomija   Srbija   Društvo  

Počela prijava za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2024"

Prijava za nagradnu igru „Uzmi račun i pobedi 2024“ počela je danas, a prema podacima sa sajta Poreske uprave, do 14 časova već je stiglo 223.200 računa.
Počela prijava za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi 2024"

FOTO: YouTube printscreen/NALED

Kako je rečeno u Ministarstvu finansija, nagradni fond ovog kruga obuhvata 10 stanova u Beogradu, ukupne vrednosti 1,9 miliona evra a biće održan od 25. aprila do 8. juna.

Prvo izvlačenje će biti obavljeno 11. maja uz prenos uživo na Radio televiziji Srbije.

Umesto slanja fiskalnih računa u kovertama, građani pravo učešća ostvaruju registrovanjem računa putem mobilne aplikacije „Uzmi račun i pobedi“, koju je razvila Poreska uprava Srbije. Oni koji imaju aplikaciju od prošle godine moraju da je ažuriraju.

Izvlačenje dobitnog koda obavlja se izvlačenjem kuglica iz bubnja u kome se nalazi šest setova sa brojevima od 0 do 9. Prvo izvlačenje biće 11. maja a drugo 18. maja a dobitnici će u oba kola osvojiti po jednoiposoban i dvosoban stan u Beogradu.

Aplikacija „Uzmi račun i pobedi“ dostupna je u Google Play,  Apple i Huawei prodavnicama, a u igri učestvuju računi sa QR kodom izdati na teritoriji Srbije u skladu sa Zakonom o fiskalizaciji, ne stariji od 1. januara 2024, bez obzira na vrednost.

Novi krug donosi i jednu novinu za bezgotovinska plaćanja jer unosom u aplikaciju, svaki račun dobija jedinstveni alfanumerički kod, a ukoliko je na računu zabeležen bezgotovinski način plaćanja, karticom, instant i drugo, dobija se i još jedan, dodatni kod. Svi dodeljeni kodovi učestvuju u javnim izvlačenjima.

Sva pitanja o nagradnoj igri građani će moći da postave kontakt centru koji će voditi NALED, putem imejl adrese kontakt@uzmiracun.rs.

Kao i do sada, najvažnije informacije o „poreskoj lutriji“ i suzbijanju sive ekonomije biće dostupne na nacionalnom portalu www.uzmiracun.rs.