Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Pančevo bio domaćin Međunarodnog kursa ortopeda

Međunarodni kurs ortopeda koji se organizuje širom sveta iz oblasti ortopedije i traumatologije odražan je u Pančevu u organizaciji Opšte bolnice i Srpskog lekarskog društva. Pored domaćina na skupu ortopeda prisustvovali su gosti iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Makedonije.
Pančevo bio domaćin Međunarodnog kursa ortopeda

FOTO: Prinscreen/TVP

Mnoge operacije koje se rade u Evropi primenjuju se i u pančevačkoj bolnici zahvaljući interesovanju lekara, a od velike pomoći su bili i odlasci na ovakve kurseve iz ortopedije odnosno traumotologije.

- Mi smo imali sreće da smo već učestvovali na ovakvim kursevima i da smo to primenili. Uvek ima mesta za unapređenje. Od velike važnosti su i iskustva lekara koji su uradili više operacija što će nam mnogo značiti za rad, rekao je dr Mihajlo Mitrović.

U Opštoj bolnici pre nekoliko godina počele su da se rade atroskopije kolena, vid hirurgije gde se kamerom “ulazi” u koleno i saniraju povrede. Radi se takozvana zamena prednje ukrštene veze kolena.

Takođe urađena je inovativana intervencija kada je mladiću obnovljena hrskavica zahvaljući inovativnoj metodi koju su ortopedi pančevačke bolnice primenili.