Južni Banat   Ekonomija   Društvo   Vršac  

Grad Vršac i Narodna banka Srbije organizuju finansijsku edukaciju Vrščana

Grad Vršac, u saradnji sa Narodnom bankom Srbije, organizuje finansijsku edukaciju građana, odnosno svih penzionera, zaposlenih i mladih, u petak 17. maja 2024. godine, u Velikoj sali Gradske kuće, u periodu od 11 do 13 časova.
Grad Vršac i Narodna banka Srbije organizuju finansijsku edukaciju Vrščana

FOTO: Grad Vršac

Edukacija se organizuje u cilju omogućavanja korisnicima finansijskih usluga da steknu znanje, veštine i samopouzdanje radi sagledavanja i razumevanja rizika, uključujući finansijske rizike i prilike, kao i savet gde treba da se obrate za pomoć i naprave odgovarajuće korake ka unapređenju svog finansijskog položaja.

Teme na kojima će se raditi su: “Kako da bezbedno plaćamo na internetu”, “Keš krediti”, “Dozvoljeni minus i keš krediti za penzionere” i “Kako da zaštitite svoja prava kao korisnici finansijskih usluga u Srbiji”.

Jedna od osnovnih funkcija Narodne banke Srbije je da obavlja poslove zaštite prava i interesa korisnika usluga koje pružaju banke, društva za osiguranje, davaoci finansijskog lizinga, društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima, pružaoci platnih usluga i izdavaoci elektronskog novca u skladu sa zakonom.

Shodno svemu navedenom, NBS je formiranjem posebnih organizacionih jedinica, inicirala pružanje pomoći građanima u razumevanju i korišćenju usluga finansijskih institucija, putem odgovarajuće finansijske edukacije.

Pozivamo sve zainteresovane građane, da nam se pridruže na edukaciji, 17.05.2024. godine, od 11:00 časova, u Velikoj sali Gradske kuće. Učešće je besplatno.