Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo  

Crveni krst Pančevo: Aktivno učešće u humanitarnim događajima

Crveni krst Pančevo: Aktivno učešće u humanitarnim događajima

FOTO: Crveni krst Pančevo

U susret Svetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi koji se obeležava 14. juna, u prostorijama Crvenog krsta Pančevo organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Organizatori akcije su Crveni krst Pančevo, Udruženje obolelih od multiplog mijeloma sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

Pančevački Crveni krst nastavlja sa aktivnim učešćem u humanitarnim događajima, a ovog puta je, u saradnji sa Udruženjem obolelih od multiplog mijeloma i Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine, organizovana nova akcija dobrovoljnog davanja krvi za sve sugrađane.

Sekretarka Crvenog krsta Pančevo Milica Todorović iskoristila je priliku da pozove sve sugrađane da se u što većem broju odazivaju ovakvim akcijama.

„Danas je u našim prostorijama organizovana druga, već jubilarna akcija ovog tipa, i na ovaj način obeležavanje Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi. Molimo sugrađane da nam se danas pridruže, da dođu do Crvenog krsta, akcija traje do 14 časova“, rekla je Milica Todorović.

Doktorka Milica Vojnović Novaković ističe da su ovakve akcije jako bitne.

„Izuzetno je bitno, pogotovo u ovom periodu kada su visoke temperature, kreću godišnji odmori, škole su završene, tako da imamo manji odziv davaoca. Sve zalihe su tokom letnje sezone smanjene, tako da nam znači svaki davalac koji dođe, koji je pre svega zdrav i ima volju da pomogne. Apelujemo na sve da dođu, bitno je samo da budu odmorni i hidrirani, a mi ih čekamo ovde“, rekla je Milica Vojnović Novaković.

Nakon davanja krvi, sve dobrovoljne davaoce očekuje poklon paket i osveženje koje su pripremili partneri Udruženja i podržavaoci akcije, kao i redovni zahvalni paket od Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.