Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Hronika   Najvažnije  

VJT Pančevo: Osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja

VJT Pančevo: Osuđen na 18 godina zatvora zbog pokušaja silovanja

FOTO: Pixabay

Postupajući po optužnici Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, Viši sud u Pančevu je dana 7.6.2024. godine javno objavio presudu kojom je optuženog Stevana Kosanića (rođen 1961. godine) sa poslednjim prebivalištem u Pančevu osudio na kaznu zatvora u trajanju od 18 godina zbog izvršenja krivičnog dela silovanje u pokušaju.

Optuženi je prvostepenom presudom oglašen krivim da je dana 2.8.2023. godine oko 15.00 časova u Pančevu, u naselju Strelište, u ul. Koste Trifkovića ušao u kuću u kojoj je sama živela oštećena Stojanka Anđelković (rođena 1933. godine), te je upotrebom sile pokušao da je prinudi na obljubu tako što joj je na krevetu zadao više udaraca stisnutom pesnicom u predelu glave i tela da bi savladao njen otpor, na koji način je oštećena zadobila teške telesne povrede opasne po život, usled kojih je preminula dana 22.8.2023. godine u Opštoj bolnici u Pančevu. U presudi se navodi da je optuženi, prilikom odlaska iz kuće oštećene, poneo sa sobom njen mobilni telefon marke „Nokia“ i slušalicu fiksnog telefona, da ne bi mogla da prijavi slučaj policiji, a oštećenu je ostavio u kući.

Viši sud u Pančevu je produžio pritvor protiv optuženog koji može trajati do njegovog upućivanja u zavod za izvršenje krivičnih sankcija na izdržavanje kazne, a zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv prvostepene presude je dozvoljeno izjavljivanje žalbe.