Južni Banat   Društvo   Vršac   Najvažnije  

Dom zdravlja Vršac: Preventivni pregledi 16. juna

Usled velikog interesovanja građana, Ministarstvo zdravlja u nedelju, 16.juna, nastavlja akciju besplatnih preventivnih pregleda, koju sprovodi u cilju rane dijagnostike i promocije prevencije.
Dom zdravlja Vršac: Preventivni pregledi 16. juna

FOTO: Dom zdravlja Vršac

Tom prilikom, u periodu od 8 do 17 časova, u Domu zdravlja Vršac u službi opšte medicine,svi građani, i oni bez zdravstvenog osiguranja, biće u prilici da bez zakazivanja i uputa, brzo i efikasno urade fizikalni pregled sa merenjem krvnog pritiska i pulsa , provere krvnu sliku i ŠUK, kao i tumor markere (CEA ,Ca19-9, alfa-fetoprotein).

Takođe, u istom periodu, u službi za zdravstvenu zaštitu dece biće organizovani pedijatrijski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta, kojima će biti pregledani kičma, stopala i celokupni lokomotorni sistem i određivanje ŠUK-a ako roditelji to dozvole. Takođe, za decu je organizovan i pregled oftamologa.

I ovoga puta, svi pacijenti kod kojih se uoče nepravilnosti prilikom pregleda ili u rezultatima, biće odmah upućivani na dalju dijagnostiku i preglede već u toku naredne nedelje.

Ministarstvo zdravlja i ovom prilikom poziva sve građane da se odazovu na preventivne preglede kako bi na taj način unapredili svoje zdravlje. Naročito apelujemo na roditelje dece predškolskog i školskog uzrasta, koja usled nedovoljno fizičke aktivnosti i uvećanja vremena koje provode ispred ekrana mobilnih telefona, sve češće imaju probleme lokomotoronog sistema, odnosno kičmenog stuba kao i vida.