Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Preventivni pregledi u nedelju 16. juna u Domu zdravlja “Bela Crkva”

Dom zdravlja “Bela Crkva”, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Srbije, organizuje u nedelju, 16. juna, preventivne preglede kako bi omogućili da bez zakazivanja provere svoje zdravstveno stanje i ukazali na značaj prevencije bolesti.
Preventivni pregledi u nedelju 16. juna u Domu zdravlja “Bela Crkva”

FOTO: Dom zdravlja Bela Crkva

Zakazivanje nije potrebno, već je dovoljno samo da građani odu do zdravstvene ustanove od 8 do 17 časova i prekontrolišu svoje zdravstveno stanje.

U sklopu organizovanih preventivnih pregleda za odrasle obaviće se: laboratorijske analize krvi (KKS, ŠUK, tumor markeri CEA, Ca 19-9, AFP), fizikalni pregled sa merenjem krvnog pritiska i pulsa i pregled kod lekara opšte prakse. Za decu je organizovan pregled pedijatra i fizijatra.

“Preventivni pregledi biće organizovani u nedelju 16. juna širom Srbije. Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnim svim građanima Srbije. Preventivni pregledi za građanstvo su prilika da se potpuno besplatno pregledaju čak i građani bez zdravstvenog osiguranja, tj. bez overene zdravstvene knjižice” – rekla je dr Emina Minića vd direktora Doma zdravlja “Bela Crkva”.