Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo  

Katamaran "Panuka" počinje da plovi Tmišem 19. juna

Katamaran "Panuka" počinje da plovi Tmišem 19. juna

FOTO: printscreen/youtube/TVP

Katamaran Panuka od srede 19. juna počeće da plovi rekom Tamiš, u dva termina od 16 i 18 sati. Svi zainteresovani sugrađani za vožnju katamaranom mogu da rezervišu karte u Turističkoj organizaciji Pančeva svakog dana od 7 do 20 sati. Cena karte za odrasle je 500 dinara, deca do 7 godina ne plaćaju kartu.

U okviru turističke ponude grada Pančeva nalazi se i vožnja katamaranom Panuka. I ove godine tokom toplih letnjih meseci  svi zanteresovani Pančevci i posetici grada mogu da  zakažu vožnju katamranom po reci Tamiš, kaže Srđan Nikolić, direktor Turističke organizacije Pančevo.

– Katamaran ima svoju standardnu rutu istu kao i prošle godine, krećemo od našeg pristana, idemo do Preobraženske crkve, idemo do kapije grada – našim svetionicima i vraćamo se na pristan gde se i završava tura. Svi zainteresovani posetioci mogu da rezervišu kartu u TOP u vojvode Petra Bojovića 2, mogu odmah da kupe kartu a mogu i da je samo rezervišu. Imaćemo iznenađenja za kasnije  to ćemo najaviti u julu. Sada krećemo od srede, katamaran će voziti sredom, četvrtkom, petkom, subotom i nedeljem u dva termina od 16 i 18 časova.

Kako bi upotpunili svoju turističku ponudu, u Turističkoj organizaciji Pančevo, ove godine uveli su novine, koje će upotpuniti vožnju rekom, a posetioce upoznati sa istorijom Pančeva.

– Imamo iznenađenje na katamaranu. Snimljen je vodič koji će ići preko razglasa i putnici će moći da uživaju u pogledu sa reke i upoznaju naš prelepi grad, i da se upoznaju sa istorijom  grada,   građevinama koje ovde postoje. Kada budemo prolazili pored svetionika čuće neke nove priče, biće tu i onih starih. Kao i pored Svilare, mostova i drugih zdanja i moći će da uživaju u pogledu i da nešto novo nauče.

Srđan Nikolić ističe da ž zainteresovani mogu da kupe i karte za kolektivnu vožnju i da za tu namenu moraju da dođu do Turističke organizacije na dogovor kako bi se ispoštovala pravila vožnje katamaranom koja su propisana zakonom.