Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

"Zlatna dirka" u Ivanovu 23. i 24. juna

"Zlatna dirka" u Ivanovu 23. i 24. juna

FOTO: printscreen/youtube/TVP

Međunarodni festival harmonike ’’Zlatna dirka“ – Prva harmonika Vojvodine je festival koji se održava u Ivanovu. Reč je o najvećem, tj. najviše kotiranom Festivalu harmonike i najvišem nivou takmičenja harmonikaša na teritoriji Vojvodine.

Idejni tvorac i organizator manifestacije je Dom kulture ’’Žarko Zrenjanin’’ Ivanovo, koji je u saradnji sa Udruženjem estradnih umetnika ’’Balkan’’ iz Pančeva, u takmičenje uključio je veliki broj umetnika sa teritorije cele zemlje.

Osim srca festivala – takmičenja solista na harmonici, koje ocenjuje stručni žiri sastavljen od renomiranih muzičkih izvođača i pedagoga, sastavni deo festivala su i seminari, stručna predavanja, koncerti solista, orkestara i vokalnih solista koji izvode numere narodne-izvorne muzike.

U večernjem delu programa, osim dodele nagrada, organizuju se koncerti na kojima učestvuju narodni orkestri,virtuozi na harmonici, zvezde narodne muzike (dosadašnji učesnici: Ana Bekuta,Merima Njegomir,Nikola Rokvić, Aca Ilić,Biljana Jevtić,Radiša Urošević, Darko Filipović,Marko Gačić,Beki Bekić).

Ove godine će nastupiti Snežana Babić /23. juna/uz pratnju orkestra Bombarderi i Mitar Mirić uz pratnju velikog narodnog orkestra Grand TV pod upravom Mikice Gačića /24. juna/.