Južni Banat   Plandište   Društvo  

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Plandište 16. juna

Preventivni pregledi u Domu zdravlja Plandište 16. juna

FOTO: Opština Plandište

 Dom zdravlja 1 Oktobar Plandište, u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, nastavlja sa realizacijom projekta „Prevencijom do zdravlja“ organizovanjem preventivnih pregleda i ovog vikenda. Preventivni pregledi organizuju se u nedelju 16.juna 2024. godine u Domu zdravlja u Plandištu u periodu od 8 časova do 17 časova.

„Preventivni skrining preglede organizuju se u cilju jačanja i razvoja preventive i rane dijagnostike bolesti. Obzirom da je fokus zdravstvene zaštite stavljen na prevenciju, u nedelju 16. juna u više od 170 zdravstvenih ustanova na teritoriji Republike Srbije biće organizovani skrining pregledi. Dom zdravlja Plandište i ovoga vikenda nastavlja sa pružanjem preventivnih pregleda.

Učestvovanjem u ovim akcijama koje se organizuju na nivou čitave Srbije, građanima Opštine Plandište na ovaj način nudimo novi vid preventivne zaštite. Za pregled nije potrebno nikakvo zakazivanje, građani treba samo da se jave u ambulantu u periodu od 8 do 17 časova. Prevencija i dijagnostika su od ključnog značaja za pozitivan ishod svakog lečenja“ istakao je dr Nebojša Drljević, direktor Doma zdravlja Plandište.

Tokom ovih pregleda građani će imati mogućnost da ih pregleda pedijatar, uz mogućnost pregleda dece sa akcentom na pregled deformiteta lokomotornog sistema. Odraslima je omogućen fiziklani pregled, krvna slike i pritisk, određivanje KS, ŠUK i tumor markera (CEA, Ca 19-9, alfa-fetoprotein).