Južni Banat   Društvo   Pančevo   Hronika  

PU Pančevo: Optužnica zbog proizvodnje i prodaje droge

Više javno tužilaštvo u Pančevu je dana 18.6.2024.godine Višem sudu u Pančevu podiglo optužnicu protiv okrivljenog N.K. (rođen 2000.godine) iz Beograda, zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
PU Pančevo: Optužnica zbog proizvodnje i prodaje droge

FOTO: MUP

Okrivljeni N.K. se tereti da je dana 8.4.2024. godine u 19,30 časova, u Pančevu i Beogradu, neovlašćeno radi prodaje držao i prenosio opojnu drogu marihuanu u ukupnoj količini od 1 kilograma i 891,98 grama, upakovanu u više PVC kesa, u žutom rancu sa natpisom „Glovo“, tako što ju je preneo električnim biciklom iz Beograda u Pančevo, do ul. Kikindska ispred kućnog broja 25, u nameri da je isporuči većem broju kupaca čije je brojeve telefona i adrese, kao i naručene količine marihuane koje treba isporučiti imao upisane u vidu beleške u svom mobilnom telefonu, ali je u tome sprečen intervencijom policijskih službenika Policijske uprave u Pančevu koji su mu oduzeli opojnu drogu i mobilni telefon.

Više javno tužilaštvo u Pančevu je u optužnici predložilo da Viši sud u Pančevu produži pritvor protiv okrivljenog N.K. zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga je propisana kazna zatvora u trajanju od tri do dvanaest godina.