Južni Banat   Alibunar   Najvažnije  

JKP "Univerzal" apeluje na sve potrošače da što pre plate račune

Radnici JKP,,Univerzal"Alibunar krenuli su sa obustavljanjem pružanja usluga građanima koji ne vrše redovna plaćanja za pružene komunalne usluge.
JKP "Univerzal" apeluje na sve potrošače da što pre plate račune

FOTO: PančevoInfo

"Preduzeće je na sve načine pokušavalo da odloži ovu akciju, naročito u ovim toplim danima, ali pošto tek nešto više od polovine potrošača izmiruje svoje račune, primorani smo bili na ovaj korak. Uz neodgovornost prema plaćanju za pružene im usluge, problem koji se javlja sa prvim toplijim danima, je i bahato trošenje pijaće vode, dragocenosti koju ćemo ovakvim ponašanjem izgubiti", kažu iz ovog preduzeća.

Bunari u opštini Alibunar su sve stariji, izdašnost istih se smanjuje, a i podzemna žila vode nije nepresušna.

"Bazeni, pranja vozila, prskanja, zalivanje travnjaka nisu neophodni ovih dana; naročito kada neki ljudi iz opštine nemaju pritisak vode ni za najosnovnije potrebe. Bunarske pumpe rade neprestano, neke i crkavaju, vodovodna mreža puca jer su pritisci podešeni na maksimume da bi svi dobili vodu, račun preduzeća za utrošenu električnu energiju je od 7 cifara; a utrošena voda, sakupljeno i odneto smeće se ne plaćaju. Radnici na terenu rešavaju havarije da baš sada ne bi ostali bez vode ili oni što sakupe i odnesu smeće da se ne bi isto usmrdelo, rade po suncu na ovoj temperaturi, a do kada će biti plaćeni i motivisani da to rade zavisi od svih nas, navodi se u saopštenju JKP "Univerzal".