Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Najvažnije  

Lekari savetuju oprez tokom vrelih dana: Ne izlaziti napolje bez preke potrebe

Lekari savetuju oprez tokom vrelih dana: Ne izlaziti napolje bez preke potrebe

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Visoke  dnevne temperature donele su mnoge zdravstvene probleme hroničnim bolesnicima, ali mogu da budu opasne i za one koji rade napolju.

Doktor Zorana Manasijević, načelnik Službe hitne pomoći Pančevo savetuje da se ne izlazi napolje bez preke potrebe u periodu od 10 do 17 sati, da se uzima mnogo tečnosti i da se koža štiti kremama sa visokom UV faktorom. 

Toplo vreme i ekstrmno visoke  dnevne temperature ovih dana stvaraju mnogo zdravstvenih problema zdravim osobama. Prema rečima doktora Zorana Manasijevića, načelnika Hitne pomoći Pančevo ipak su najugoženiji hronični bolesnici kojima se savetuje da se pridržavaju saveta lekara. 

Lekari savetuju  da se u najtoplijem delu dana u periodu od 10 do 17 sati  ne izlazi napolje bez preke potrebe. Ovo se naročito odosni na starije građane i na decu. 

Savet je da se prostorije u kojima boravimo provetravaju, da se pije više tečnosti, najbolje vode, da se jede više manjih obroka koji su bogati voćem i povrćem. Lekari kažu da treba nositi garderobu svetlijih boja, ostati unutra i ne raditi ništa napolju u vreme najvećih vrućina.