Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

JKP "Zelenilo": Kompletno uređena gradska plaža

JKP "Zelenilo": Kompletno uređena gradska plaža

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Javno-komunalno preduzeće „Zelenilo“ tokom proleća kompletno je sredilo plažu na gradskom keju, kaže Ženja Marinković iz ovog preduzeća. Zamenjeni su senici, postavljene su nove klupe i novi roštilji. Uređen je i teren za odbojku na pesku. Osim toga svi građani i posetioci Pančeva mogu da uživaju u natpisu grada i cveću koje ga krasi na keju.

Kao i mnogi drugi gradovi u Srbiji, grad Pančevo ima na ulazu u grad, na gradskom keju ime i grb grada, ukrašeno letnjim cvećem. Prema rečima Ženje Marinković iz javno - komunalnog preduzeća „Zelenilo“ oni su ovaj posao uradili tokom proleća, tako da se ovaj divan natpis mogu da vide svi oni koji prelaze stari most na Tamišu, a može da se uživa u lepom pogledu i sa reke. 

- Osim natpisa Pančevo tu je i grb grada, oko njega se nalazi i cveće koje smo posadili tokom proleća, to su Petlova kresta i Impatijans Nova Gvineja. To su biljke koje odlično podnose toplotu, a da bi one mogle da opstanu bez obzira na svoju otpornost mi smo postavili zalivni sistem kap po kap koji biljke snabdeva vodom" - rekla je Ženja Marinkovć iz JKP „Zelenilo“.

Zaposleni u Zelenilu nisu radili samo na uređenju naziva grada, već su tokom proleće potpuno sredili gradsku plažu.

- Uređeni su senici, dečja igrališta, roštilji, nasut je novi pesak na igralištu za odbojku kao i šljunak na samoj plaži. Posećenost plaže u prvim danima leta je velika i nadam se da će svima koji potraže spas od toplote ovde biti ugodno" - istakla je Marinković.

Na gradskom keju posađeno je novih  300 stabala hrasta lužnjaka, jasena i javora koji će za koju godinu praviti divnu hladovinu na omiljenom šetalištu Pančevaca. 

- Ova stabla su posađena tokom decembra i januara, ono što mi sada radimo je ubrzano zalivanje,  svakodnevno cisterne izlaze na teren i zalivaju stabla koja su izuzetno velika kojima je potrebna pomoć dok se ne ukorene kako treba da prežive bez vode tako da su ekipe Zelenila na terenu i 300 stabala se zaliva svakodnevno" - zaključila je Marinković.

Zbog visokih temperatura, radnici Zelenila ovih dana intenzivno rade i na zalivanju svog letnjeg rasada kako bi biljke izdržale visoke temperature i jako sunce. Ovaj posao radi se u ranim jutarnjim satima, kada voda i najviše prija biljkama i kada je to bezbedno za svo cveće posađeno tokom maja.