Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Pančevo: Uručene diplome učesnicima Republičkog takmičenja u istraživačkim radovima

Pančevo: Uručene diplome učesnicima Republičkog takmičenja u istraživačkim radovima

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

U maloj skupštinskoj sali Gradske uprave Pančevo, dodeljene su diplome učesnicima 66-tog Republičkog takmičenja u istraživačkim radovima. Mladi Pančevci osvojili su ukupno 31 nagradu, što je više nego izvanredan uspeh.

Naš grad predstavljalo je 38 učenika u pet disciplina, a to su matematika, fizika, engleski jezik, geografija i istorija. Rukovodilac Regionalnog centra za talente „Mihajlo Pupin“ dr Dragoljub Cucić, kaže da je takmičenje bilo nikad teže, te da tako ostvareni uspeh još više dobija na značaju.

Bilo je tu dodatnih komplikacija da se sve to organizuje, takmičenje je bilo izuzetno teško. Dobro smo izneli sve to, a rezultati su stvarno neverovatni, danas smo ih i obelodanili. Sa nestrpljenjem smo čekali ovu dodelu diploma, jer sve vreme mi pratimo tu decu kako odrastaju, kako završavaju osnovne i srednje škole i upisuju fakultete, i tako to godinama. Imamo taj radni kontinuitet, i hvala Bogu da je to tako, rekao je Dragoljub Cucić.

Da nije bilo tako lako osvojiti nagradu, pokazatelj je i to da je na takmičenju osnovnoškolaca, nagrađeno samo 54 odsto učenika. Sa ovim rezultatom, Regionalni centar Pančevo “Mihajlo Pupin”, istakao se kao najuspešniji koji je učestvovao na ovogodišnjem takmičenju u istraživačkim radovima.