Južni Banat   Opovo   Društvo   Najvažnije  

U Sefkerinu održana sportska manifestacija "Seoska olimpijada"

U Sefkerinu održana sportska manifestacija "Seoska olimpijada"

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Oko tri stotine meštana Sefkerina i okoline okupilo se u centru ovog mesta kako bi i ove godine učestvovali u Seoskoj olimpijadi. 

Osim meštana Sefkerina, počasni takmičari bili su i članovi Sokolskog društva iz Bora. Njihovo udruženje i organizatore, lokalno Sportsko-rekreativno udruženje „Soko“ vezuje dugogodišnje prijateljstvo.

Čast mi je bilo,kao predsedniku Sokolskog društva Bor da se ujedno pobratimimo i tu tradiciju da zadržimo, dok smo god živi, da sarađujemo, rekao je Zoran Todorović, predsednik Sokolskog društva Bor.

Organizatori navode da je do ideje da se započne ovakva tradicija došlo pre više od dve decenije, sa namerom da se u ovom mestu osmisli nešto originalno, što bi pokrenulo sve „od šest meseci do 77 godina“. Želje su se ostvarile, pa Seoska olimpijada svake godine beleži sve veći broj učesnika i disciplina.

-Tako da, voleo bih da se nastavi sa ovom sad već tradicijom. Imamo sad, bogu hvala, i nove terene, i još se radi, uređuje se. Ide sve bolje i bolje. Interesovanje je sve veće i veće. Vidite i sami, 24. Olimpijada, ovde učestvuju i unuci, rekao je Dragan Ristić, predsednik sportsko-rekreativnog udruženja „Soko“ Sefkerin.

Manifestacija je realizovana uz podršku Sokolskog saveza Srbije, Sportskog saveza Srbije i lokalne samouprave.