Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo  

Počeo međunarodni festival "Zlatna dirka prva harmonika Vojvodine" u Ivanovu

Počeo međunarodni festival "Zlatna dirka prva harmonika Vojvodine" u Ivanovu

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

U Ivanovu održano je prvo veče međunarodnog festivala „Zlatna dirka prva harmonika Vojvodine“. Takmičilo se 34 harmonikaša. Najboljima su podeljene medalje i pehari. Pokrovitelji festivala Zlatna dirka - prva harmonika Vojvodine su grad Pančevo i pokrajinski Sekritarijat za kulturu i javno informisanje.

U Ivanovu je svečano otvoren 7. Međunarodni festival “Zlatna dirka” prva harmonika Vojvodine. Posetioci su bili u prilici da čuju mlade harmonikaše koji su se takmičili u više kategorija kao I velika imena iz sveta harmonike. Festival je zvanično otvorila gradska većnica za kulturu I omladinu Marija Jević.

Organizator festivala je Dom kulture “Žarko Zrenjanin” iz Ivanova a prema rečima Marka Gurana  direktora ove kulturne ustanove  Interesovanje mladih harmonikaša za učestvovanje na festivalu se povećava iz godine u godinu.

I ove godine festival u Ivanovu okupio je renomirani žiri satavljen od najoljih poznavaoca harmonike, predsednik žirija Ljubiša Pavković ističe da je ove godine bilo teško odabrati najbolje.

Prvog dana festivala takmičilo se 33 mlada harmonikaša dok će drugog dana priliku da se predstave imati 35 starijih harmonikaša, a biće izabran i apsolutni pobednik festivala.