Južni Banat   Bela Crkva   Društvo   Najvažnije  

Belocrkvanski karneval završen koncertom Milice Pavlović

Belocrkvanski karneval završen koncertom Milice Pavlović

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Internacionalni Karneval u Beloj Crkvi održan je tokom protekle nedelje od 24. do 30. juna, uz podršku lokalne samouprave, ministarstva turizma i omladine, a u organizaciji Centra za kulturu i TO opštine Bela Crkva.

Finalno veče čuvenog karnevala u Beloj Crkvi obeleženo je tradicionalnom internacionalnom karnevalskom povorkom, spektakularnim vatrometom i  koncertom pevačice Milice Pavlović.

Uprkos lošijim vremenskim uslovima organizatori kažu da su zadovoljni karnevalskom nedeljom i ogromnim brojem posetilaca koji su ove godine uživali u čarima ovog Internacionalnog karnevala.

Belocrkvanski karneval je najstariji po kontinuitetu, a za nekoliko godina biće obeležena i jubilarna dvestota manifestacija kaže član borda federacije evropskih karnevalskih gradova Aleksandar Vasović.

Neda Novaković učesnica karnevala i članica grupe Samba Serbia show kaže da je njihova postavka podržana od strane ambasade Brazila, a u njihovoj spektakularnoj izvedbi imali su prilike  da uživaju svi posetioci karnevala.

Ovogodišnji internacionalni karneval održan je tokom protekle nedelje, a ljubitelji ovakvih manifestacija uživali su u odličnom programu i sjajnim izvedbama i kostimima učesnika iz celog sveta.