Južni Banat   Alibunar   Društvo   Najvažnije  

Održan 55. Sabor pčelara na Devojačkom bunaru

Na Devojačkom bunaru održan je 55. Sabor pčelara u organizaciji Turističke organizacije Alibunar. Tradicionalnu manifestaciju obeležio je bogat i raznovrstan program, a sabor je svečano otvorila predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić.
Održan 55. Sabor pčelara na Devojačkom bunaru

FOTO: printscreen/youtube/RTV PA

Trideset pčelara sa teritorije Južnog Banata predstavilo se raznim vrstama meda i drugim kvalitetnim pčelinjim proizvodima na ovogodišnjem Saboru pčelara na Devojačkom bunaru. Posetioci su imali priliku da se zaslade domaćim proizvodima, za čiju su pripremu bile zadužene članice mnogih južnobanatskih udruženja žena.

Sabor pčelara održava se 55. put. Ovu tradicionalnu manifestaciju karakteriše bogat program, pa su, osim izložbe meda i drugih proizvoda, organizovani propratni kulturnoumetnički sadržaji, kao i sadržaji za decu. Sabor je svečano otvorila predsednica opštine Alibunar, Zorana Bratić.

Sabor pčelara ujedno je bio i prilika da lokalna samouprava prezentuje svoje mere za podsticaj poljiprivrednicima. Med sa teritorije Deliblatske peščare i opštine Alibunar čuven je po posebnoj čistoti i kvalitetu.