Kovačica   Sport   Najvažnije  

Dragan Andrejević iz Crepaje šesti na svetu u bodibildingu

Dragan Andrejević iz Crepaje se bodibildingom aktivno bavi već 14 godina. Nastupao je na raznim takmičenjima kako u Srbiji tako i inostranstvu. Trenuto zauzima šestu poziciju u ovom sportu u svetu.
Dragan Andrejević iz Crepaje šesti na svetu u bodibildingu

FOTO: Prinscreen/TVOK

Bodibilding je sport o kojem vladaju razne predrasude i o kojem se malo zna. Dragan Andrejević iz Crepaje, šesti je na svetu u ovom sportu. Kako navodi Andrejević, u manjim sredinama se o bodibildingu često stiče pogrešno mišljenje a često se sa ovim sportom povezuju loše stvari. Prema njegovim rečima, dizanje tegova je samo jedno oruđe, koje se koristi da bi se stimulisao rast mišića i aktiviranje tela.

Ovaj sport traje 24 sata, kaže Andrejević: „Mora da se poštuje celodnevni režim ishrane, izbegavanje alkohola i duvana, dobar i redovan san… Sve to kad se sklopi u jednu celinu, to je bodibilding i fitnes“.

Ovim sportom Dragan Andrejević iz Crepaje je počeo da se bavi 2010. godine, dok je bio na fakultetu, tada je i shvatio, da ovaj sport nije samo teretana, već način života. Sa takmičenjima je počeo nakon nekoliko godina, najpre kao junior na manjim takmičenjima. Pre godinu i po dana se vratio u takmičarski bodibilding, ali ovog puta na većem nivou i sa mnogo više znanja, navodi Andrejević.

U Srbiji je 25. maja održan Internacionalni otvoreni Kup Srbije, gde je bodibilder iz Crepaje osvojio dve zlatne medalje u dve kategorije: u klasičnom bodibildingu i u atletik figur. Time se i kvalifikovao za svetsko prvenstvo, koje se održalo 15. juna u Austriji, na kojem je učestvovalo preko 160 atleta. Andrejević je ušao u finale top 6 i osvojio šesto mesto.