Sport   Najvažnije  

Strelci SD "Pančevo 1813" ponovo blistali, Aleksa Rakonjac osvojio tri medalje

Strelci SD "Pančevo 1813" ponovo blistali, Aleksa Rakonjac osvojio tri medalje

FOTO: SD Pančevo 1813

Takmičari Streljačke družine Pančevo 1813 iz Pančeva osvojili su više medalja na tradicionalnom međunarodnom takmičenju za Grand Pri Novog Sada održanom minulog vikenda.

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom, a u finalu seniora uspeo je da osvoji srebro u jakoj konkurenciji između dva mađarska reprezentativca koji su se plasirali za olimpijske igre. Aleksa je osvojio i srebrnu medalju u kategoriji juniora i u trostavu 3×20 metaka malokalibarskom puškom, a peti je senior.

Iva Rakonjac je osma juniorka i deveta seniorka vazdušnom puškom a u trostavu 3×20 metaka malokalibarskom puškom je deveta juniorka.
Velimir Ninković je osvojio zlatnu medalju u kategoriji juniora vazdušnim pištoljem a Marko Ninković je osvojio srebrnu medalju u kategoriji seniora nakon veoma jakog finala u kojem je samo Damir Mikec bio bolji. Andrej Jeftenić je šesti junior vazdušnim pištoljem.

Gabriel Dautović je osvojio bronzanu medalju u kategoriji seniora malokalibarskim standard pištoljem dok je Velimir Ninković četvrti senior.
Narednog vikenda će u Novom Sadu biti održano juniorsko Prvenstvo Srbije, a nakon dve nedelje i seniorsko.