Južni Banat   Pančevo   Pančevo   Društvo  

Centar za talente Pančevo: Okupljanje talentovanih matemaričara i fizičara

Centar za talente Pančevo: Okupljanje talentovanih matemaričara i fizičara

FOTO: Pixabay

Regionalni centar za talente „Mihajlo Pupin“ iz Pančeva 14 godina organizuje naučno-edukativni kamp za talentovanu decu u Idvoru, rodnom mestu Mihajla Pupina.

Kamp traje nedelju dana. Učestvuje četrnaestoro đaka, koji su osvajali nagrade na državnim takmičenjima iz fizike, matematike i informatike.

Učesnici naučnog kampa u Idvoru su talentovana deca koja dolaze po pozivu, sve im je besplatno i to je jedna vrsta nagrade za uspehe na takmičenjima. Uz mentore iz pančevačkog Regionalnog centra za talente rade kompjuterske simulacije u fizici i uče programske jezike koji nisu deo redovne školske nastave.

„Korist je otvaranje nekih novih perspektiva. Sve su to izvanredna deca koja u letu sve shvataju. Za sedam dana svi će oni imati neke radove iza sebe. Pisanje istraživačkih radova radi se samo u okviru centara za talente“, ističe dr Dragoljub Cucić, direktor Regionalnog centra za talente Pančevo.

Ovaj kamp trajaće do 15. jula, a podržan je od Ministarstva nauke Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Vojvodine, dok je generalni sponzor Institut Mihajlo Pupin.