Južni Banat   Vršac   Društvo   Najvažnije  

Dragana Mitrović treći put izabrana za gradonačelnika Vršca

Dragana Mitrović novi je gradonačelnik Vršca, a Dejan Santrač njen zamenik, odlučio je novi skupštinski saziv na konstitutivnoj sednici.
Dragana Mitrović treći put izabrana za gradonačelnika Vršca

FOTO: Grad Vršac

Izabrani su i novi članovi Gradskog veća, Livija Stanojev, Dejan Čebzan, Slaviša Maksimović, Slobodan Jovanov, dr Trajan Kačina, Miroslav Lepir i Mario Opričić. Skupštinom će u naredne četiri godine predsedavati Milovan Vujičić, dok će njegov zamenik biti Nenad Baroš. Za sekretara Skupštine Grada Vršca imenovana je Andrijana Maksimović, a za zamenika sekretara Skupštine Grada Vršca izabrana je Jelena Muškinja.

U obraćanju odbornicima, gradonačelnica Mitrović je istakla da joj je velika čast što je treći put izabrana za gradonačelnika Vršca. Ona je naglasila da će opravdati poverenje građana, kojima je uputila veliku zahvalnost što su, svojim glasovima, podržali politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Da podsetimo, SNS je na lokalnim izborima u Vršcu osvojila 71 odsto odborničkih mandata.

„U ime izborne liste „Aleksandar Vučić – Vršac sutra“ zahvaljujem se građanima Vršca na ogromnom poverenju i ubedljivoj podršci koju su nam ukazali na poslednjim lokalnim izborima, što je najmerodavnija ocena našeg četvorogodišnjeg rada. Takođe, koristim priliku da se zahvalim Srpskoj naprednoj stranci što mi je još jednom ukazala izuzetnu čast, a to za mene svakako predstavlja obavezu da se u budućem periodu još jače i još energičnije borim za naš grad svugde i na svakom mestu.

Veliko hvala našem predsedniku Aleksandru Vučiću koji se neprestano i na svakom koraku bori za lepšu i jaču Srbiju… zahvaljujući njegovoj viziji, požrtvovanju, hrabrosti i snažnoj energiji, danas živimo u zemlji u kojoj je i nama u lokalnim samoupravama lakše da se borimo za dalji razvoj naših gradova i opština.

Iza nas su još četiri godine u kojima smo uspešno nastavili da stvaramo jedan lepši i moderniji Vršac. Ponosna sam na to što smo u prethodnom mandatu uradili najveći deo onoga što smo obećali Vrščanima. Najveći rezultat našeg predanog rada je svakako završetak infrastrukturnog opremanja Industrijske zone „Sever“ koja je sada potpuno spremna da primi prve investitore. Sopstvenim sredstvima izgradili smo potpuno novi dečji vrtić, zahvaljujući kojem više neće biti listi čekanja. Zahvaljujući kapitalnim ulaganjima, vršačko zdravstvo danas pruža znatno kvalitetniju dijagnostiku, širi spektar medicinskih usluga i efikasnije lečenje naših sugrađana. U nabavku najsavremenije medicinske opreme za Opštu bolnicu Vršac, investirano je više od 350 miliona dinara. Dom zdravlja Vršac dobio je poslednju generaciju sanitetskih vozila i opreme za urgentnu medicinu, dok je u Specijalnoj bolnici za psihijatrijske bolesti “Dr Slavoljub Bakalović”, izgrađen prvi specijalizovani Centar za demenciju u Srbiji i regionu.

Paralelno smo rekonstruisali staru, ali i gradili novu komunalnu infrastrukturu u gradu i našim selima. Izgradili smo kanalizacionu mrežu u Pavlišu, a izgradnjom Novog groblja u Vršcu rešili smo višedecenijski problem.

Veliki su ciljevi pred nama, još mnogo toga je potrebno uraditi u vremenu koje dolazi. Nastavićemo da se borimo i radimo na onome što smo započeli, a to je još novih radnih mesta, još novih infrastrukturnih projekta, još bolji uslovi lečenja, još modernije obrazovanje jer nas na to obavezuje ovako veliko poverenje naših sugrađana.

Zato ćemo raditi još marljivije i još predanije, zato ćemo dovesti investitore u Industrijsku zonu Sever da naša deca ostanu da rade u Vršcu, a studenti se vrate u svoj grad, zato ćemo graditi još mnogo puteva, uređivati naše ulice, zato ćemo izgraditi novu bolnicu, dodatno razvijati komunalnu infrastrukturu, omogućiti da naša sela imaju svakodnevno i tokom cele godine prevoz do Vršca, a uz pomoć naše države u potpunosti će biti rekonstruisana Vazduhoplovna akademija čime će ova ustanova biti vraćena na staze stare slave, u sam vrh obrazovanja vazduhoplovnih kadrova u Evropi.

Izrađen je i generalni projekat za najvažniju i najveću investiciju, kako za nas, tako i za ceo Južni Banat, a to je izgradnja Autoputa Beograd – Pančevo – Vršac – Granica sa Rumunijom koji će u bliskoj budućnosti otvoriti jedno novo poglavlje u privredi i životu ovog regiona.

Danas smo izabralio tim koji će i u budućnosti nastaviti da odlučno i posvećeno radi na započetim projektima, tim koji će biti na usluzi svim građanima i koji će svakodnevno, zajedno sa narodom, rešavati probleme i postavljati nove ciljeve“, rekla je gradonačelnica Mitrović.