Pančevo   Pančevo   Društvo   Najvažnije  

Održan zajednički koncert ansambala iz Sidneja, Melburna i Dolova

U okviru letnjeg programa u Domu kulture u Dolovu 7. jula održan je koncert folklora na kojem su nastupili članovi KUD „Banatski vez“ iz Dolova i njihovi gosti iz Australije. U Dolovu su gostovala dva folklorna ansambla iz Australije i to akademija "Krug" iz Sidneja i akademija "Benđo" iz Melburna.
Održan zajednički koncert ansambala iz Sidneja, Melburna i Dolova

FOTO: Dom kulture Dolovo

Sala Doma kulture je bila puna, pa je pored 400 mesta za sedenje, bilo i onih koji su stajali u sali.

Program se sastojao od 14 izvedenih tačaka među kojima je bilo i blokova sa pesmama Akademije "Benđo" iz Melburna. Gromoviti glasovi, među kojima se isticao glas folklornog koreografa Slobodana Benđa, bez mikrofona ispunio je salu dolovačkog Doma kulture nesvakidašnjom energijom.

Nakon  koncerta, gosti i domaćini su se zabavili u prostoru diskoteke Doma kulture Dolovo uz živu muziku i uz nekoliko numera orkestra fanfara KUD-a "Aleksandar Sandi Banjaš" Dolovo.

Gosti iz Australije su ovim nastupom završili svoju turneju pod nazivom "Više od igre". U znak pažnje, gosti i domaćini su razmenili poklone, a vredi istaći da se za poklone iz Dolova pobrinuo dolovački slikar Živko Novković, koji je pripremio oslikana platna sa ravničarskim motivima i suvenire - magnete sa motivima Dolova.