Sport  

Sportu u Opovi pet miliona dinara

U Opovu je održana dodela ugovora o finansiranju projekata iz oblasti sporta. Sredstva su dodeljena za Sportski savez opštine Opovo i 12 klubova.
Sportu u Opovi pet miliona dinara

Ove godine lokalna samouprava je opredelila više od 5 miliona dinara za sport. Predsednik opštine Miloš Markov je uručio ugovore i istakao da je budžet za sport značajno uvećan ove godine, kao i činjenicu da amaterski sport drže entuzijasti i volonteri, i da je lokalnoj samoupravi izuzetno važno da se u klubovima radi sa mlađim kategorijama.

Markov je takođe istakao potrebu za izgradnjom i obnavljanjem sportske infrastrukture, kako za klubove tako i za sportsko – rekreativne potrebe.

Predsednik Šah kluba „Bata Ćosić“ Goran Vlajković, inače kluba koji će se od ove sezone takmičiti u Prvoj saveznoj ligi, smatra da će tendencija povećanja budžeta za opštinski sport doneti niz benefita u ovoj oblasti.

Sredstva su dobili Sportski savez opštine Opovo, fudbalski klubovi Borac (Sakule), Radnički (Baranda), Omladinac 1927 (Opovo) i Tempo (Sefkerin), KK Opovo 99, RK Mladost (Opovo), ŠK Bata Ćosić (Opovo), SK Stevan Doronjski (Sakule), SRU Soko (Sefkerin), USR Linjak (Opovo), KBK Dragon (Sefkerin) i AK Spartak (Opovo).