Sport  

Srpska bokserska osmorka cilja medalje u Poreču

Poreč će od 11. do 24. marta biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore i seniorke, kao i seniore do 22 godine. Ono najbolje što Evropa može da ponudi boriće se za medalje u ukupno 25 težinskih kategorija – 12 ženskih i 13 muških.
Srpska bokserska osmorka cilja medalje u Poreču

FOTO: BSS

Od 11. do 24. marta Poreč će biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore i mlađe seniore do 22 godine. Za šampionat u Hrvatskoj prijavilo se preko 30 zemalja Starog kontinenta, a pravo nastupa na Šampionatu do 22 godine imaju takmičari rođeni od 2000. do 2003. godine.

Boje Srbije braniće osam reprezentativaca – dve bokserke i šest boksera koji su među najboljima u Evropi. Uz naše zlatne devojke Nikolinu Gajić i Aleksandru Rapajić, čast zemlje braniće Omer Ametović, Sejdi Nazif, Semiz Aličić, Nenad Jovanović, Džejlan Toskić i Almir Memić.

Stručni štab reprezntacije u Poreču čine: selektor Milan Piperski. trener Luis Frometa Matos, kondicioni trener Igor Tomaševič i Marko Mijaljević, fizioterapeut Miloš Makera. Na listi sudija nalazi se i srpski arbitar Aleksandar Knežević.

“Svi naši reprezentativci, osmica koja će nas predstavljati u Poreču svojim angažmanom, verom, posvećenošću, radom i izgaranjem na treninzima, sparinzima, pripremnim takmičenjima pokazali su da zaslužuju plasman na Evropsko prvenstvo do 22 godine u Poreču. Svi su napredovali, pripreme koje smo imali u Beogradu su pokazale da su na pravom putu, da imamo izuzetne mlade takmičare koji mogu da se nose sa evropskim. Hrabrost i motivacija su kao i uvek na visokom nivou i ciljamo medalje – rekao je selektor boks reprezentacije Srbije Milan Piperski.

Žestoka konkurencija na EP u Poreču čeka na naš mladi nacionalni tim u boksu.

“Ni mi nismo za potcenjivanje, našim protivnicima neće biti svejedno da nas vide u drugom uglu ringa. Kada izađe raspored mečeva znaće da imaju težak zadatak pred sobom, jer sada svi znaju za to da mi u svaki meč idemo svim snagama, hrabro i do kraja, da za nas poraz nije opcija” – zaključio je mladi srpski boks as Almir Memić.