Politika  

Lažov – lažovčina – Đilasov kum

Kum Dragana Đilasa, Mlađan Đorđević, ponovo je napao predsednika Srbije Aleksandra Vučića izvođenjem ne baš kreativnog perfomansa u Republičkoj izbornoj komisiji. On je prethodno najvaio da će u RIK doneti potpise podške njegovoj kandidaturi za predsednika Srbije, ali je umesto toga doneo prazne kutije i nalepnice sa Vučićevim likom.
Lažov – lažovčina – Đilasov kum

FOTO: ATA MEDIA

Đorđević, kao i njegov kum, već godinama bezuspešno pokušava da izgradi uspešnu političku karijeruPrema Đorđevićevim rečima, taj postupak bi trebalo da ukaže na „besmislenost“ predstojećih izbora, raspisanih za 3. april. Ovaj potez, međutim, pokazuje nešto sasvim drugo: kum Dragana Đilasa i njegov kombi-pokret ne samo da ne mogu da ostvare značajne rezultate na izborima, nego nisu u stanju ni da prikupe potpise da bi na njima uopšte učestvovali.Đorđević se prvi put u javnosti pojavio tokom studentskih protesta protiv Slobodana Miloševića 1992. godine. Dok je srpski narod u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj napadan i ubijan, kum Dragan Đilasa je pokušavao da ruši vlast u Beogradu. Naravno, bezuspešno, kao i većina stvari koje je radio u svojoj karijeri.

Kasnije, posle obojene revolucije 5. oktobra 2000. godine, Đorđević je zaseo u fotelju. Bio je zamenik direktora Narodne kancelarije predsednika Republike od 2004. do 2007. godine, kada je direktor bio Dragan Đilas. Takođe, od 2007. do 2008. godine, kada je Đilas bio ministar za investicioni plan, Đorđević je bio njegov zamenik. Bio je i savetnik za Kosovo i Metohiju tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića.