Politika   Hronika  

SKANDALOZNO I OPASNO: Novinarka portala NS Uživo brutalno napadnuta tokom upada ekstremista na sednicu Komisije za planove GUP

Novinarka portala NS Uživo napadnuta je danas kada je grupa lažnih ekologa i ekstremista upala i nasilno prekinula javnu sednicu Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada. Pripadnici manjinske ekstremističke grupe koji se predstavljaju kao ekološki aktivisti na brutalan način vređali su i fizički nasrnuli na novinarku portala NS Uživo. Ona je, tom prilikom, odgrunuta, a upućen joj je niz pogrdnih reči, uvreda, psovki i pretnji. Naša novinarka je doživela linč i njena bezbednost, život i zdravlje dovedeni su u neposrednu opasnost.
SKANDALOZNO I OPASNO: Novinarka portala NS Uživo brutalno napadnuta tokom upada ekstremista na sednicu Komisije za planove GUP

FOTO: nsuzivo.rs

Portal NSUživo apeluje na sve nadležne organe da hitno procesuiraju sve učesnike ovog napada na našu novinarku i spreče dalje širenje političkog nasilja koje postaje uobičajen način delovanja raznih ekstremističkih grupa u Novom Sadu.

 

Pozivamo i sva novinarska udruženja da reaguju povodom ovih besprizornih napada na našu novinarku i da osude nasilje.

 

Podsetimo, ovo je već drugi put da se prekida rad javne sednice Komisije za planove o Generalnom urbanističkom planu razvoja Novog Sada. Prethodni put pripadnik stranke SSP Brajan Brković je sa nekolicinom svojim pristalica zapalio dimnu bombu, a sada su direktora „Urbanizma“ Dušana Miladinovića polili vodom i njegov računar, sve vreme vičući, urlajući, duvajući u pištaljke i tako onemogućavali normalan rad sednice. Potom su napali i nekolicinu prisutnih, uključujući i novinarku portala NS Uživo.Zahtevamo hitnu reakciju nadležnih organa i strukovnih udruženja da se nasilje osudi i spreči kao vid političkog delovanja, a odgovorni procesuiraju i pozovu na odgovornost kako bi se sprečio svaki dalji akt ugrožavanja bezbednosti svih građana, funkcionera i novinara od strane raznih agresivnih ekstremističkih grupa.

nsuzivo.rs